Opening expositie galerie Pictura

Eerste exemplaar van het boek “REALISME III” voor Dirk Scheringa.

Zondag 7 mei zal Dirk Scheringa in het Limburgse Aijen om 15.00 uur in Galerie Pictura de expositie “Hedendaags-Realisme” openen.

Tevens zal aan deze kunstverzamelaar, kunstpromotor, oud-voorzitter Scheringa Museum voor Realisme en Officier in de Orde van Oranje Nassau het eerste exemplaar van het boek “Realisme III” worden uitgereikt.

In deze luxe uitgave wordt het werk van meer dan 130 nationale en internationale kunstenaars getoond waarvan zo’n 50 kunstwerken in Galerie Pictura te zien zullen zijn. De betreffende kunstenaars zullen aanwezig zijn.

Het werk van alle deelnemende kunstenaars is tevens te zien op de websites www.hedendaags-realisme.nl en www.realisme.eu

Het avontuur van het realisme is een richting in de schilderkunst die door technisch meesterschap, accuratesse en gezichtsbedrog de beschouwer verbaast en tot bewondering brengt. Maar realisme is veel meer dan een afspiegeling van de werkelijkheid. Het avontuur van de realiteit begint daar, waar wat als bekend wordt verondersteld, als nieuw wordt waargenomen en het alledaagse opnieuw wordt ontdekt en geïnterpreteerd.

“Realisme III” is gewijd aan de fascinerende verschijningsvormen van het realisme. Meer dan 130 vooraanstaande kunstenaars tonen op indrukwekkende wijze hoe het mogelijk is de grote diversiteit van de moderne leefwereld in beelden te transformeren. 
Dat lijkt een goed afgebakende specialisatie, maar bij het doorbladeren van dit boek zult u snel tot de conclusie komen dat niets is wat het lijkt. Waar begint en waar eindigt realistisch werk? 
En dan hebben we het nog niet eens over de technieken en materialen waarmee het werk gemaakt kan zijn: tweedimensionaal werk, waaronder tekeningen en schilderijen en driedimensionaal werk gemaakt van onder andere keramiek en brons.

Wij nodigen u van harte uit om op zondag 7 mei aanwezig te zijn bij de opening van deze imposante expositie die te zien zal zijn t/m 17 juni.foto van Roel Van Der Veen Galerie Pictura.

foto van Roel Van Der Veen Galerie Pictura.