As in beeld

Van Luijn Natuursteen heeft het initiatief genomen om samen met bijna 60 kunstenaars vorm te geven aan gedenken na crematie

Stairway to heaven                                   gedenk kussentje van glas

 

Deze zomer van 30 mei t/m 26 september tonen bijna 60 kunstenaars en ambachtslieden hun 'herdenkingskunst' op de expositie 'As in beeld'.

Een rijke diversiteit aan kunstobjecten en voorwerpen met as-bestemming van de overledenen, worden geëxposeerd.

Mede door de komst van twee crematoria in de regio Tiel willen wij het onderwerp 'cremeren en as-bestemming' onder de aandacht te brengen.

Cremeren en as-bestemming kan ook anders

De Nederlandse wetgeving is heel tolerant met betrekking tot toepassingen voor as-bestemming. Beeldhouwers, landschapsarchitecten, schilders, edelsmeden en ontwerpers krijgen veel ruimte om persoonlijke, creatieve en bijzondere herinneringsbeelden of gedenkplekken te realiseren.

Persoonlijk, creatief en bijzonder

Naast beelden van brons, hout, steen en andere materialen zijn er creatieve ideeën over het verstrooien van as, sieraden, thuisgedenken, urnentuin ontwerpen, etcetera. Er zijn zelfs voorstellen binnen gekomen om herinneringsbeelden met as-bestemming voor overleden huisdieren te realiseren.

 

Vrij toegankelijk voor iedereen

De dood blijft een emotioneel onderwerp. 'As in Beeld' wil met een laagdrempelige uitstraling de expositie toegankelijk maken voor iedereen en zo laten zien dat het anders kan en mag.

Bezoek deze unieke expositie

De diversiteit en het aantal deelnemers maakt de expositie uniek. Alle objecten zijn in een speciaal ingerichte bedrijfsruimte naast de steenhouwerij te bezichtigen. De tentoonstelling 'As in Beeld' begint op zaterdag 30 mei 2015 en eindigt op zaterdag 26 september 2015. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00.

30 MEI T/M 26 SEPTEMBER

De openingstijden zijn van  maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:00.

BEZOEK DE UNIEKE EXPOSITIE

Alle objecten zijn in een speciaal ingerichte bedrijfsruimte naast de steenhouwerij te bezichtigen.

Van Luijn Natuursteen
Morsestraat 32 - Tiel
Tel 0344 - 634477

www.vanluijnnatuursteen.nl